30 Mayıs 2017 Salı

Steroidler Ve Karaciğer Fonksiyonları

Steroidler Ve Karaciğer Fonksiyonları

Karaciğeriniz, alt kaburgaların arkasında, karnın sağ tarafındaki diyaframın hemen altında bulunur ve tüm niyetler ve amaçlar için sizin hayatınızdır. Ağırlık olarak üç kilogramdan biraz fazla olan altı inç kalınlığa sahiptir. Amonyak gibi protein metabolizmasının yan ürünleri kandaki artışı ve hasara neden olacağından, karbondioksit olmadan karaciğer protein gibi besin öğeleri sizi komaya düşüreceğinden korkunç bir ölümle ölürsünüz. Aslında, birçok organik gıda elementi ve uyuşturucu, bu organı zararsız hale getirmek için kullanmadıysanız ölümcül olur. Karaciğer, tamamen yağ emiliminde ihtiyaç duyulan safra imalatı da dahil olmak üzere sessizce 500'den fazla hayati fonksiyonu yerine getiren güçlü bir kimyasal işleme tesisi.

Aynı zamanda protein, karbonhidrat ve yağ diğer elementlere dönüştürür. A, D, E ve K yağda çözünür vitaminler gibi besin maddelerini depolar; B12 vitamini ve glikojen olarak karbonhidrat. Alkol de dahil olmak üzere uyuşturucuları metabolize eder ve toksinlerin kanı temizler. Kan pıhtılaşma faktörleri üretir; bunlar olmadan olmadan küçük çaplı bir ölümcül olabilir. Karaciğer glikojen parçalanması yoluyla kan glikoz düzeylerini korur ve glikoz olarak kana salınır. Kandaki kolestrol için kolestrol ve protein taşıyıcılarını sentezler. Ve hastalıklara karşı koruyan bağışıklık faktörleri üretir.




Bu sadece kısa bir listedir, ancak bu organın gerçekten ne kadar önemli olduğunu ve maksimum sağlık için uygun karaciğer işlevini sürdürmek istediğinizin ne kadar önemli olduğunu anlamanıza yardımcı olması için yeterli olmalıdır. Aşırı alkol alımı ve uyuşturucu kullanımı da dahil olmak üzere karaciğere zarar verdiği bilinen birçok şey vardır. Atletik bir bakış açısına göre, belirli anabolik steroid türleri, 17-alfa alkile edilmiş ilaçlar olarak sınıflandırılan oral ilaçlar gibi karaciğer fonksiyonları üzerinde kötü etkilere sahip oldukları sıkça bahsedilir.

"17-alfa alkile edilmiş" ifadesi, temel steroid yapısının 17 pozisyonunda yapılan bir değişikliği ifade eder. Bilim insanları, testosteron türevlerini, oral yolla alınan testosteronun, ilk geçiş metabolizması adı verilen bir süreçte karaciğerde bozunduklarını belirttikten sonra geliştirdiler. İlaç geliştiriciler, bu ağız 17-alfa alkile anabolik steroidlerde olduğu gibi testosteronu ilk enjeksiyon şeklinde karaciğer metabolizmasını atlayarak ve temel steroid kimyasal yapısını manipüle ederek mevcut olan zorlu sorunun üstesinden kaçmıştır.

Oral anabolik steroidlerin yapısal değişikliği karaciğerde çok daha yavaş bir arıza oranı oluşturmasına rağmen karaciğerde bu tür ilaçların aşırı bir şekilde birikmesine yol açtı. Steroidlerin enjekte edilebilir versiyonları karaciğerde oral versiyon kadar artmadığından, enjekte edilebilir maddeler normal karaciğer fonksiyonu açısından daha az sorun olarak görülür.

Oral ilaçlar çeşitli mekanizmalar yoluyla karaciğeri olumsuz olarak etkiler. Başlangıç ​​olarak, bazılarının karaciğer enzimlerinin aktivitesini arttırdığı bilinmekle birlikte bazı karaciğer enzimlerinin işlevine müdahale ederler. Kanda faydalı kolesterol taşıyıcısı olan yüksek yoğunluklu lipoproteini (HDL) parçalayan hepatik trigliserid lipaz, özellikle oral anabolik steroid kullanımı ile arttırılan bir enzimdir. Düşük HDL seviyesi, kardiyovasküler hastalık için bir risk faktörü olarak düşünülür. Oral anabolik steroid kullanan sporcular, karaciğerdeki 17-alfa alkile edilmiş oral anabolik steroidlerin birikimi toksik veya kimyasal hepatite yol açtığından neredeyse daima depresyonda HDL düzeyleri gösterirler. Hepatit, karaciğerin bir enflamasyonu için genel bir kelimedir ve uyuşturucu kullanımı ve virüsler gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Oral steroidler, karaciğer hücrelerinin boyutunda bir artışa yol açarak karaciğer iltihaplanmasına yol açar ve bu da karaciğerdeki safra kesesi safra kesesine boşalan safra akışı tıkanıklığına neden olur.

Anabolik steroidlerin karaciğer hücreleri üzerindeki etkisiyle indüklenen safra akışına müdahale kolestaz olarak adlandırılır. Bu genellikle daha yüksek oranda oral steroid kullananlarda veya bu steroidleri uzun süre kullananlarda görülür. Karaciğerde daha kuvvetli toksik etkilere sahip olduğu ve kolestaza yol açabilecek karaciğer şişmesini teşvik ettiği belli oral steroidler var. Bunlara oxymetholone (Anapolon ) ve fluoksimesteron (Halotestin) dahildir, ancak bu ilaçların sıklıkla diğer oral steroidlerden daha yüksek dozlarda kullanılması nedeniyle sorunlara neden olabileceği düşünülmektedir. Çoğu oral steroid gibi her iki ilaç da 17-alfa alkile edilmiştir.

Oral anabolik steroid kullanımına bağlı ciddi karaciğer rahatsızlıklarının çoğunda nadir kan anemileriyle mücadele için Anapolon gibi oral steroid verilen hastaların bulunduğu bilinmektedir. Birçoğu üç veya daha fazla yıl boyunca oral steroid tedavisinde kaldı. Tıbbi incelemelerin görüş birliği, potansiyel olarak olumsuz karaciğer değişikliklerinin, kullanılan ilaçlara, dozlara ve sürenin uzunluğuna bağlı olarak atletik kullanımda ortaya çıkmasıdır. Bununla birlikte, sporcular steroidleri kullanmayı bıraktıklarında değişiklikler geriledi. Tekrar canlandırılamaz hasar görmediyse, cildin nadiren kısa süreli steroid kullanımı ile ortaya çıktığı durumlarda karaciğerin rejenerasyon için inanılmaz bir kapasitesi olduğu bilinir.

Hekimler aynı zamanda oral anabolik steroid kullanımı nedeniyle karaciğer enzim düzeylerinin yükseldiği konusunda uyarıyorlar. Bu, karaciğerin bir enflamasyonunu gösterse de, ölçülen karaciğer enzimlerinin bazılarının karaciğere spesifik olmaması ve diğer dokularda var olması meselesidir. Örneğin, karaciğer, ALT ve AST'de bulunan iki enzim de kas içinde bulunur. Ayrıca yoğun ağırlık eğitiminde ortaya çıkan tür dahil olmak üzere bir kas yaralanması herhangi bir kanda bu enzimlerin yükselmesine neden olabilir. Büyük resme bakmayan veya diğer karaciğer ve kas enzimlerinin seviyelerini ölçmeyen bir doktor, bu karaciğer enzim artışlarının karaciğer sorunlarının göstergesidir yanlış sonuca varabilir. Kreatin kinaz ve GGT gibi enzimlerin ölçülmesi karaciğer görüntüleme testlerinde olduğu gibi mevcut karaciğer fonksiyonlarının daha kesin bir resmini de sağlayacaktır.

Oral steroid kullanımı nedeniyle görülen karaciğer iltihaplanmalarının bir işareti sarılıktır ve sarılık vücutta safra tutulması ile karakterizedir ve gözlerin ciltte ve beyazlarında renksiz bir renk değişikliğine neden olur, bu nedenle oral anabolik steroid kullanan herkes derhal onları kullanmayı bırakmalıdır Eğer böyle belirtiler ortaya çıkarsa. Belirtileri görmezden gelirseniz, daha ciddi bir karaciğer komplikasyonu riski taşırsınız.

Karaciğer kanseri hakkında endişe edenler, genelde steroid kullanımının neden olduğu türden daha ölümcül olan karaciğer kanseri tipinin doğrudan bir nedeni olarak düşünülen viral hepatitin her biçiminden söz etmekten kaçınmak konusunda dikkatli olmalılar. Bu tür hepatitlere kan temasından kaynaklandığı için, dövme, vücuda delme, akupunktur ve hatta tıraş bıçağı ve diş fırçası paylaşımı konusunda dikkatli olun.

Bunlar sadece göz önüne almanız gereken bazı konulardan yalnızca bazılarıdır ancak belirtilmişse, karaciğeriniz çok uzun süre sizinle ilgilenmelidir.



Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Attention

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.