8 Haziran 2017 Perşembe

Testosteron Hakkında Tüm Bilinmesi Gerekenler Nedir ?

Testosteron Hakkında Tüm Bilinmesi Gerekenler Nedir ?

Testosteron hem erkek hem de kadınlar tarafından üretilen ve bir dizi sorumlulukla uygun endokrin fonksiyon için gerekli olan önemli bir hormondur. Doğal olarak tüm insanlarda ortaya çıkarken, üretilen miktar kişiden kişiye sıklıkla değişir ve yaş düştükçe azalır. Doğal testosteron daima var olmasına rağmen, açıkçası, sentetik form sadece yaklaşık 100 yıldır mevcuttur ancak hata yapmayın, sentetik testosteron hem performans arttırma hem de hormon replasman tedavisinde pek çok gelişme kapısını açmıştır. Testosteron olmadan bugüne kadar sahip olduğumuz anabolik androjenik steroidlerin ev sahibi olmasa, çoğu anabolik androjenik steroidler var olmalarını testosterona borçludur. Birçok anabolik steroid testosteron hormonundan türetilirken, daha önemli ve genellikle iyi tolere edilen bir steroid yoktur.





Testosteron 101:

Testosteron hem erkek hem de kadınlar tarafından üretilen androjen sınıfı bir hormondur; Erkeklerde testislerde ve kadınların yumurtalıklarında genellikle her 10 dakikada bir testosteron doğal olarak erkeklerde üretilir ve bu nedenle birincil erkek hormon olarak bilinir. Testosteron gelişme, cinsel özellikler, kas ve kemik büyümesinde, ayrıca rejenerasyon ve korunmada önemli bir rol oynar ve uygun metabolik etkinlik için hayati önem taşır. Gerekli olsa da, yaş ilerledikçe, seviyelerimiz özellikle erkekler için önemli ölçüde gerilemekte ve bu durum bir dizi problemle sonuçlanabilmektedir. Yaşam tarzımız bu sonu büyük ölçüde etkileyebilirken, her yerde düşüş kaçınılmazdır ve güç kaybına, vücut yağında artışa, libido azalmaya, erektil disfonksiyona, zihinsel berraklık eksikliği ve hatta depresyona neden olabilir. Bu, bu hormonun ne kadar önemli olduğuna dair iyi bir fikir vermelidir; çünkü seviyeler uygun olduğunda biz gelişiriz ve seviyeleri düştüğünde hasar gören her yönü geliştirilirse, düzeyler normalde normalin ötesinde yüksek düzeydedir.

Sentetik testosteron, 1930'larda Alman kimyager Adolf Butenandt ve Leopold Ruzicka sayesinde sentezlendi ve hormon kitlesel olarak üretildi ve insan kullanımına hazır hale geldi. Bu şaşırtıcı şey hem Butenandt hem de Ruzicka'nın çalışmalarıyla Nobel Ödülü aldığı ve o zamandan beri testosteron bilgisi ve anlayışı büyüdü.

Butenandt ve Ruzicka'nın çalışmasından, son 100 yılda birçok hormon varyasyonu rafa çarptı ama göz ardı edilmemesi gereken önemli bir not var; Testosteron, formdan bağımsız olarak basitçe testosterondur. Birçok form olmasına rağmen, her form oluşur ve aynı hormonun bileşimindedir ve davranış biçimi, doğasından bağımsız olarak doğası değişmeden herkes tarafından aynıdır. Birçok form olduğu için en yaygın olanı testosteron-Propiyonat, Testosteron-Enanthate , Testosteron-Cypionate, Testosteron-Süspansiyon ve Sustanon-250 ve Omnadren gibi çeşitli karışımlardır. Her form saf testosteron olmasına rağmen, serbest bırakma ve süreye ilişkin etki tarzı, her biri farklı bir ester takılı olduğundan her biri ile değişir. Bağlanan ester bir hormondur değil doğrudan modu etkilemez; Bununla birlikte, esterin büyüklüğüne bağlı olarak, büyükten küçüğüne kadar değişebildikleri için, ester ne kadar büyük olursa, bileşik içine aldığı kütle de o kadar artar; Ester daha az kütle alır ve böylece toplam bileşik için daha aktif testosteron verir. Testesteronun yararlarını anladığınızda, tartışacağımız gibi, o zaman hormonu büyük oranda anlayabilirsiniz; Bununla birlikte, çeşitli esterlerin farklı ve boyutta olduğunu ve serbest bırakmayı ve etkin süreyi etkilediğini anladığınızda, bir formu diğerine ayırt edebileceğinizi ve farklılaştırabileceğinizi göreceksiniz.


Testosteronun Faydaları:

Doğası gereği, testosteron son derece anabolik ve androjeniktir ve anrojenik olduğu kadar anaboliktir. Hareket şekli sayesinde testosteron, kaslardaki azot tutulumunu arttırır, böylece protein sentezini arttırır ve kaslarda daha fazla proteinin depolanmasına izin verir. Protein büyüme ve kas dokusunun korunması için gereklidir; artan azot retansiyonunun ortaya çıkışı çok değerlidir. Birçok yönden, bu, testosteron takviyesinin bu nitelikleri arttırmak için yaptıkları çoğu hormonun en önemli işlevlerinden biridir.

Testosteron metabolizma hızımızda hayati bir rol oynar; İlk olarak, daha fazla doku daha büyük bir metabolizmaya eşit olduğu için, kas dokusu büyümesini teşvik ederek metabolik hızımızı etkili bir şekilde artırırız. Ayrıca, vücutta kas tahrip eden hormonlar, en önemlisi kortizol olarak bilinen birçok hormon vardır; Testosteron, yağ kazanmayı teşvik eden ve depolanan vücut yağını çok zorlaştıracak hormonları tıkamaya ve engelleme özelliğine sahiptir.

Testosteron kullanımının faydaları hem bireysel yanıta hem de doz seviyelerine bağlı olarak değişiklik gösterse de, inanılmaz bir anabolik özellikteki bir peptid hormonu olan artmış IGF 1 üretimi; Artmış kırmızı kan hücre sayısı, bu sayede dayanıklılık ve performansı daha büyük bir dereceye kadar yükseltir. Daha fazla ve sıklıkla az takdir edilen testosteron düzeyleri, yorucu aktivitelerden kurtulma kabiliyetimizi büyük ölçüde artıracaktır. Daha hızlı ve daha hızlı toplandıkça, daha verimli olduğumuza ve atletizm dünyasında bu memnuniyet verici özelliklerin ötesinde.


Testosteronun Yan Etkileri:

Sağlıklı erişkin erkeklerde, sorumlu bir şekilde kullanıldığında, testosteron genellikle negatif veya olumsuz yan etkileri açısından çok iyi tolere edilir ve kontrol edilmesi kolaydır. Tüm anabolik androjenik steroidler olabildiğince olumsuz yan etkileri taşımakla birlikte, bunların hiçbir şekilde garantilenmediğini akılda tutmak önemlidir. Hem steroid hem de steroidal olmayan tüm ilaçlar onlarla negatif yan etki olasılığını taşır; Aslında pek çok kişi, çoğu zaman günlük kullanımda olan karşı ilaçlarla, çoğu anabolik steroidden ve kesinlikle testosterondan daha fazla yan etki riski taşır.

Testosteronun şekli ne olursa olsun, muhtemel olumsuz yan etkileri her biri için aynı kalır; Ancak, bazıları bazı formların diğerlerine göre daha kötü olduğunu iddia eder; Ancak, bu, aktif hormonun her formda aynı olması nedeniyle, büyük ölçüde zihinsel aldatmadır. Testosteron kullanımına yönelik en yaygın yan etkiler, aromataz işlemi yoluyla hormonların östrojene dönüştürülmesiyle sağlanır. Bu tür eylemlerden dolayı, su tutma veya şişme gibi yan etkiler, Jinekomasti (erkek göğüs büyütme) yüksek tansiyon ve kolestrol sorunları en yaygın olabilir. Bu olumsuz yan etkilerin her biri bir ihtimal olsa da, şükürler için çözüm ve sorunlara çözümler mevcuttur ve sağlıklı ve sorumlu kullanıcı için büyük ölçüde önlenebilir ve az endişe kaynağı vardır. Bununla birlikte, kişisel sağlığına bakılmaksızın testosteron takviyesi yapan tüm insanlarda kesinlikle garanti edilen bir yan etki vardır; Testiküler atrofi.


Testosteronun tamamlayıcı kullanımı sayesinde, herhangi bir testosteron formu, eksojen testosteron vücuda girdiğinde hormonun doğal üretimi artık gerekli değildir ve üretim mutlaka duracaktır. Testosteron erkeklerde testislerde üretildiğinde, dışa dönük testosteron vücuda girdiğinde doğal üretim durur; testisler küçülür; Ancak, bir kez dışsal kullanım kesilir ve doğal üretim tekrar başlar testisler normal boyutlarına geri dönerler. Çoğu durumda, testosteron üretimi, onu sorumlu bir şekilde kullandığımızı varsayarsak, önceki normal durumuna geri dönecektir; Ancak, terapiye başlamadan önce düşük testosteron muzdarip olsaydınız, seviyeleriniz önceki düşük durumuna geri dönecektir. Önemli bir nokta, testosteron kullanımını bıraktığımızda, iyileşme sürecini hızlandırmak için yapabileceğimiz şeyler var, bu genellikle bir post-cycle therapy (PCT) planı olarak biliniyor ve böyle bir plan çok önerilmektedir. Normal doğal testosteron üretiminizi ne kadar çabuk elde ederseniz, seviyeniz düştükçe siz olacağınız daha iyi olur ve eksojen kullanımdan elde edeceğiniz kazançlar o kadar artar.

Östrojenle ilgili sentetik kullanıma bağlı yan etkiler çok sorunlu olabileceğinden, bir çözüm vardır. Bu etkilere, aromataz enzimi tarafından getirilen dönüştürme işlemi sebep olduğu için, Arimidex veya Letrozole gibi bir aromataz inhibitörü takviyesi ile bu tür etkileri büyük oranda azaltabilir ve birçok kez bunları tamamen ortadan kaldırabiliriz. Tıpkı kan basıncına, kolestrol ve benzeri diğer eylemlere ilişkin olduğu kadar önemli, sağlıklı bir diyet zorunluluktur; Sağlıklı Omega Yağlarında ve düzenli kardiyovasküler egzersizlerle koşullandıklarında yeterli olan diyetler, testosteron da dahil olmak üzere pek çok anabolik steroid ile sıklıkla bağlantılı birçok olumsuz etkinin şansını azaltır.
Testosteron ve Diğer Steroidler:

Testosteronun basit bir kürü yalnızca çok yararlı ve son derece etkili olabilen birçok kişi, kaçınılmaz olarak daha fazla şey isteyecek birçok anabolik steroid yığını olanların çoğu için. Anlamak önemlidir; Çoğu anabolik androjenik steroidler doğal testosteron üretiminizi baskılayacaktır, ancak çeşitli derecelerde bastırma meydana gelecektir. Bu nedenle, vücudumuzda hormonun düzgün çalışması için en azından bir kısmını tutmak için testosteron hormonu etrafındaki kürlerimizin temelini tamamlayıp desteklememiz son derece önemlidir; Bahsetmiyoruz, bildiğimiz gibi, son derece yararlıdır.



Testosteron Kürleri  ve dozları:

Amaç, ne olursa olsun hacim artışı, kesme veya basitçe atletik performansın arttırılması, testosterondan daha hoşgörülü bir şekilde başka amaçlarla steroid bulmak için zorlanırsınız. Kesinlikle mükemmel bir set dozu olmamasına rağmen, hem kurallar hem de standartlar vardır, bu standartların çoğu hem güvenli hem de etkili oldukları kanıtlanmıştır. Sadece yeni başlayanlar ve bir performans avantajı arayanlar haftada 400-500 mg testosteron takviye ederler. Bu, çok güçlü ve etkin bir dozdur ve tüm performans seviyesi dozajlarının en kolay şekilde kontrol edilir; O kadar çok ki, her bakımdan pek çok kıdemli kullanıcı nadiren bu miktarı aşıyor. 500 mg yaygın olarak kullanılırken yüksek dozlar nadir görülür; Özellikle de güç kaldırma ve vücut geliştirmede, hardcore eğitimcinin alanına girdiğinizde. Bu insanlar arasında 1,000 mg çok yaygındır ve haftada 1.500 mg kesinlikle rekabet çevrelerinde duyulmamıştır. Bununla birlikte, riskleri göz önüne alarak, oranın ödüllendirilmesi için çok gerçek bir risk olduğunu anlamanız gerekir; Doz do¤umu ne kadar fazla olursa sonuçlar da o kadar artar; Ancak doz arttıkça, olumsuz yan etkiler için potansiyel o kadar yüksek olur. Nihayetinde sorumlu kullanım her zaman en iyisi olarak kanıtlanacaktır, ancak her zaman kötüye kullanımın sizin ve yalnız olduğunuzun etkilerini anlar.

Süre açısından, testosteron kullanımının ne kadar süreceği, bu da çok fazla değişebilir, ancak yine de kanıtlanmış yöntemler vardır. Genellikle çoğu testosteron kullanımının asgari zaman çerçevesi olarak 8 hafta bulacak ve 12-16 hafta, olumlu yararlar elde edilemeyecek, ancak herhangi bir şekilde kalıcı hale getirilecekse, çok daha optimal olacaktır. Evet, testosteronu 16 haftadan daha uzun süre kullanabilirsiniz, ancak, yalnızca birkaç kısa süre önce konuştuğumuz risk oranının farkında olmalıyız; bu, yalnızca dozlama için değil süre için de geçerlidir.


Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Attention

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.