1 Haziran 2017 Perşembe

Güvenli Steroidler Nelerdir ?

Güvenli Steroidler  Nelerdir ?

Zarar azaltma, sağlık çalışanlarının arasında, ilaç  istismarının olumsuz sağlık sonuçlarını azaltmaya çalışan bir konsepttir. Zarar azaltma ilkeleri, iyi veya kötü yasadışı İlaçların günümüz toplumunda varolduğu gerçeğini kabul etmeyi gerektirir. İlaç kullanıcılarını göz ardı etmek yerine, zarar azaltma uygulayıcıları daha güvenli kullanım stratejileri geliştirmek ve İlaç suiistimalinin sağlık zararını azaltmak için onlarla birlikte çalışmaktadır. Zarar azaltma çabası her zaman bireyi yargılamak değil, yardımcı oluyor. Daha önce sadece kötü niyetli İlaç maddeler üzerine odaklanmış olsa da, zararı azaltma ilkeleri, İlaç programlarında tam hekim gözetiminin nadiren faydası olan bir grup olan steroid kullanıcıları için geliştirilebilir (ve de geliştirilmelidir). Bu amaca ulaşmak için, ANABOLICS, steroid zarar azaltma ile ilgili aşağıdaki ilkeleri özetledi. Takip edilirse, bu ilkeler steroid kullanımının olumsuz sağlık etkisini ölçülebilir bir şekilde azaltmalı ve daha güvenli bir uygulama haline getirmelidir (tamamen güvenli olmasa da).



Anabolik Steroidlerin Zararını Azaltma

1. Sahte ve Yeraltı Steroidleri kullanmaktan kaçının. Yasadışı üreticilerin ürettiği anabolik steroidler çoğunlukla düşük kalitededir ve steroidlerin kendilerinin sunduğu ötesinde kullanıcıya ilave sağlık riskleri getirebilir. Bazı durumlarda, ilaçlar yanlış etiketlenmiş veya listelenenden çok daha yüksek veya daha düşük konsantrasyonlarda kullanılırlar. Yer altı ilaçları ağır metaller içerebilir, kirli hammaddeler kullanabilir veya önemli bakteriyel, viral ve diğer kirletici şekilleri taşıyabilir. Kamu, sadece son derece pahalı, sıkıcı ve metodik bir kalite güvencesi ve hükümet denetimi süreci ile farmasötik ilaç saflığından emin. Yer altı ilaç üreticilerinin, bu kadar yüksek kalite kontrol seviyelerinde ilaçlarını üretmesi için pek bir teşvik yoktur. Birçok yeraltı ürünü kabul edilebilir bir kaliteye sahip olmakla birlikte, (genel bir kural olarak), gerçek farmasötik ürünler için eşit ikame olarak asla kabul edilmez ve bu nedenle mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.

2. Hepatotoksik Oral Steroidlerden Kaçının. Andriol, Primobolan ve Proviron'un yanı sıra, bu referans kitabında tartışılan her oral steroid, bir c-17 alfa alkile edilmiş bileşiktir ve mümkün olduğunda kaçınılmalıdır. Kas büyümesi için gerekli olan daha yüksek dozlarda kullanıldığında böyle bir ilacın reçete edilmesi için birtakım klinik nedenler olabilirken, bu ajanlar belirli sağlık göstergeleri üzerinde önemli negatif etkilere sahip olma eğilimindedir. En belirgin etkisi LDL oranını arttırmaktır ( Kötü) vücudun HDL (iyi) kolesterolüne, hangi arterlerde plak birikiminde artışa yöneldir. Zamanla bu, kalp hastalığı riskini artırabilir. C-17 alfa alkile steroidler aynı zamanda güçlü karaciğer stres ve nadiren de karaciğer kanseri ile ilişkili ilaçlardır. Enjeksiyon tolere edilebilirse ve orta derecede fizik veya performans iyileştirme hedefi ise, aynı sonuçların hepsi oral steroidler olmadan başarılabilir. Farklı ağızdan verilen steroidlerin (stanozolol ve metandrostenolon gibi) enjekte edilebilir formlarından da kaçınılmalıdır çünkü bunlar, farklı uygulama yolu ne olursa olsun, benzer düzeyde bir karaciğer ve kardiyovasküler zorlanma sağlarlar.

3. Önce Testosteron düşünün. Üretilen tüm anabolik / androjenik steroidlerin, kas yapımında ve performansı arttırıcı dozlarda alındığında, cypionate, enantate ve Sustanon gibi testosteron esterleri sağlık üzerinde en düşük negatif etkiye sahip olma eğilimindedir. Testosteron İlaçları, vücuda halihazırda üretilen hormona özdeş bir hormon sağlar ve aynı fiziksel ve fizyolojik etkileri gösterir. Mevcut en etkili kas yapıcılarından biri olmanın yanı sıra, testosteron genelde libido üzerinde olumlu (olumsuz değil) bir etkiye sahiptir, olumlu bir ruhsal durumu destekler ve gerekli östrojeni destekler böylece kolestrol seviyeleri daha olumsuz bir şekilde kaydırılır. Mümkünse, vücut için testosteron ilaçlarının veya performans artışı için özel kullanımı önerilir.

4. Kendinizi "En Güvenli" İlaçlarla Sınırlayın. Enjekte edilebilir bir testosteronun münhasır kullanımı mümkün değilse, steroidlerin en güvenli grubuyla sınırlandırılması önerilir. Deca-Durabolin (nandrolone dekanoat), Durabolin (nandrolone fenilpropionat), Equipoise (boldenone undecylenate) ve Primobolan Depot (methenolone enanthate) enjekte edilebilir sınıfın en düşük kardiyovasküler gerginliğine sahip olan ilaçlardır. Eğer oral steroid isteniyorsa sadece Andriol, Primobolan veya Proviron kullanılmalıdır. Bu ilaçlar c-17 alfa alkile edilmez ve Anapolon (oksimetolon), Anavar (oksandrolon), Dianabol (metandrostenolon) ve Winstrol dahil olmak üzere diğer yaygın oral steroidlerde görülen aynı düzeyde kardiyovasküler ve hepatik suş olmadan ek steroid aktivitesi sağlayabilirler (Stanozolol).

5. Sağlık Destek Eklerini kullanın. Anabolik / androjenik steroid kullanıcıları, doğal sağlık desteği takviyeleri tüketimi ile steroid kullanımının olumsuz sağlık etkisini azaltmaya yardımcı olabilir. Öncelikle, bu ilaçların negatif kardiyovasküler etkileri kolestrol takviyeleri ile (en azından bir dereceye kadar) dengelenebilir. Balık yağı, yeşil çay, sarımsak tozu, resveratrol, fitosteroller, niasin ve polikosinol gibi diğer klinik olarak çalışılmış kolesterol destek maddeleri ile istiflenmeli olan bir baz olarak önerilir. Harmanlanmış ürün olan Lipid Stabil (Molecular Nutrition) bu bileşenleri içerir ve önerilir. Anabolik steroid tedavisi sırasında kolesterol destek takviyeleri her zaman alınmalıdır. Sonra, oral steroid alanlar, karaciğer desteğiyle karaciğer gerginliğini azaltmalıdır. Önerilen ürünler arasında Karaciğer Stabil (Moleküler Beslenme), Liv-52 (Himalaya İlaç Şirketi) ve Essentiale Forte (Aventis) bulunur. Bu ürünlerden biri hepatotoksik ajanlarla tedavi sırasında her zaman alınmalıdır.

6. Sürekli Steroidler kürü. Bir steroid siklusu genelde 6 ila 12 hafta arasında bir süre kullanıldıktan sonra tüm anabolik / androjenik steroidlerden daha fazla çekimser kalır. Bu uygulama birkaç nedenden ötürü tavsiye edilmektedir. Birincisi, erkek steroid hormonlarını desteklediğinizde vücudunuz kendi testosteron üretimini düşürecektir. Kür yapma, bazen aylarca ya da yıllarca steroidlerin kesintisiz kullanımı sonucu ortaya çıkan uzun vadeli doğurganlık ve hormonal sorunlar geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olur. Kür yapma ayrıca genel sağlık markerlerinizin (kolestrol seviyeleri, hematokrit ve tansiyon gibi) normal durumlarına periyodik olarak dönmelerini sağlar ve geçici değişiklikler zamanla oluşabilecek etkiyi azaltır. Anabolik / androjenik steroidleri kesintisiz olarak uzun süre kullanan kişiler, sağlık göstergelerindeki bu olumsuz değişikliklerin uzun vadeli sağlık sorunlarına neden olacağı konusunda daha büyük bir risk oluşturmaktadır.

7. Makul Dozajları kullanın. Yüksek dozlarda steroidler önemli kas büyümesi elde etmek için gerekli değildir, özellikle orta dereceli fizik veya performans artışı isteniyorsa. Enjekte edilen maddelerde haftada 400 mg dozaj limiti önerilir. Testosteron cypionate durumunda, haftada 400 mg, sağlıklı bir erkek vücuda doğal olarak üretilen hormon seviyesinin en az 4 ila 5 katına eşittir. Bu kullanım düzeyi, doğru eğitim ve diyet ile kombine edilerek dramatik bir kas kazancı elde edecektir. Nitekim, 1970'ler ve 80'ler boyunca testosteron, nandrolon, boldenon veya metenolonun vücut geliştirmede kullanımı için haftada 200-400 mg dozaj aralığı "standart" kabul edildi. Haftada 750-1000 mg veya daha fazla steroid aşırı dozlarda gerçekten çok az ihtiyaç vardır veya enjekte edilebilir bir tabanı ilave orallarla takviye etmek. Yüksek dozlar daha hızlı bir kazanç elde edebilir, ancak genellikle sağladıkları ekstra kas için maliyet etkin değildir. Ek olarak yüksek doz steroidler kardiyovasküler zorlanmayı ve diğer yan etkilerin görülme sıklığını artırır.

8. Aromataz İnhibitörlerinden Kaçının. Aromataz inhibe eden ilaçlar, östrojenik yan etkileri, vücuttaki östrojen üretimini önleyerek karşılıyor. Etkili bir uygulama olsa da, kardiyovasküler sağlık için önemli olan hormonu vücuttan yoksun bırakırlar. Özellikle, östrojen iyi (HDL) kolestrol üretimini desteklemektedir, bu da aromataz inhibitörlerinin yanlışlıkla bir steroid siklusun kardiyovasküler zorlanmasını artırabileceği anlamına gelmektedir. Östrojenik yan etkiler görülürse ve rahatsız edici steroidlerin azaltılması veya yok edilmesi bir seçenek olarak düşünülmezse bunun yerine SERM (Seçici Östrojen Reseptör Modülatörü) ilacı Nolvadex kullanılabilir. Bu ilaç karaciğerde kısmi östrojenik etki gösterir ve bu da kolestrolde aynı negatif kayma olmaksızın östrojenik yan etkilere karşı koymaya neden olabilir.

9. Düzenli Kan Testleri alın. Hormonların, kolesterolün, kan hücresi konsantrasyonlarının ve enzimlerin incelenmesi de dahil olmak üzere kapsamlı kan testi, steroid kullanımının olumsuz sağlık etkisini değerlendirmek için en kullanışlı araçtır. Örneğin, kolestroldeki değişiklikler, belirli bir ilaç rejiminin kardiyovasküler sağlık üzerindeki etkisini kullanıcıya ölçmeye yardımcı olabilir. Birey daha sonra, bu döngü tekrarlanacaksa, uzun vadeli riski daha iyi değerlendirme fırsatı buluyor. En azından, bir döngü başlamadan önce, bir döngüye 3-4 hafta, bir döngüden birkaç ay sonra kan testi yapılmalıdır. Bu, 1) daha sonraki karşılaştırmalar için bir temel sağlar; 2) çevrim içi sağlık etkisinin bir anı; Ve 3) doğal homeostazın döngü sonrası restore edildiğini değerlendirmek için bir fırsat.

10. Doğru Enjeksiyon İşlemlerini Kullanın. Doğru enjeksiyon işlemlerine dikkat edilmesi, tıbbi olmayan steroid kullanımı ile ilgili bazı komplikasyonların ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Steroidler derin intramüsküler enjeksiyonlarla verilir. En yaygın uygulama yeri gluteus kasının üst dış kadranıdır, ancak ilaçlar aynı zamanda üst dış bacak ve omuza enjekte edilir. Kozmetik amaçlar için alan enjeksiyonları (biseps, triceps veya baldır kasları gibi daha küçük kas gruplarında) caydırılmamalıdır çünkü teknik açıdan gidilmesi daha zor ve komplikasyonlara daha yatkındır. Rahat enjeksiyon hacimleri de kullanılmalıdır, genelde uygulama başına en fazla 3 mL olmalıdır. Her bir enjeksiyon bölgesi, aynı kasın her iki haftada birden fazla enjekte edilmemesi için döndürülmelidir. Enjeksiyondan önce ampuller ve ciltte alkol pedleri kullanımı ve kullanımdan sonra tüm iğnelerin ve boş şişelerin / ampüllerin uygun şekilde atılması da dahil olmak üzere temizlik konusunda genel bir odaklanma yapılmalıdır.

11. Sterilize edin. Hiçbir zaman tavsiye edilmese de, yerden menşeli enjekte bir steroid kullanmak için seçim yapılması durumunda, kullanımı öncesinde çözeltiyi sterilize etmek için çaba harcamalısınız. Bu, mikroorganizma nedeniyle hastalık veya enfeksiyon olasılığını azaltacaktır.

12. Diyetinize Dikkat Edin. Anabolik / androjenik steroidler, diyetle birlikte normalden çok daha fazla serbestlik artırabilir. Kalorik talep, tipik olarak, kas kitlesi ve metabolizma üzerindeki bu ilaçların etkileri nedeniyle artmakta ve yağ kütlesi eklemeden her gün daha fazla kalorinin tüketilmesine izin vermektedir. Bu enlemin sağlığınızı olumsuz yönde etkilemesine izin vermemek önemlidir. Unutmayın, fiziksel ve performansı artırıcı dozlarda steroid kullanımı, kolesterol düzeylerinde ve diğer kardiyovasküler sağlık göstergelerinde olumsuz bir değişime neden olarak kardiyovasküler hastalık riskini artırmasını bekler. Vücudunuzun aynı anda daha fazla doymuş yağ, kolesterol ve basit karbonhidrat beslenmesi bu ilaçların etkisini daha da kötüleştirebilir. Doymuş yağlar, kolesterol ve basit şekerler düşük olan diyetler önerilir ve kardiyovasküler hastalık riskini azalttığı bilinmektedir. Bununla birlikte, tek başına diyetin steroid kullanımının olumsuz kardiyovasküler etkilerine karşı koymada etkili olmadığını, ancak diyet kısıtlamaları bu riskleri azaltabileceğini unutmayın.

13. Ödül ve Risk dikkate alın. Olumlu yararlar çok hızlı ve olumsuz sonuçlar çok uzak olduğunda, steroid kullanımının potansiyel sağlık etkisini göz ardı etmek kolay olabilir. Bununla birlikte, günün sonunda, kısa vadeli kas kazanımını desteklemek için yeterli dozlarda steroid kullanımı hemen hemen her zaman vücudunuz üzerinde olumsuz bir etkisi olacak unutmayın çok önemlidir. Kolestrolünüz istenmeyen yönde değişir, kan basıncınız biraz yükselebilir ve kalbinizdeki ventrikülleri hafifçe kalınlaştırabilirsiniz. Steroid alacağınız zaman hormonlarınız dengelidir ve bu da diğer şeylerin dengesini bozmasına neden olur. Steroid kullanımı kısa vadede nadiren tehlikelidir. Bu hormonal ilaçlar akut olarak çok güvenlidirler. Bununla birlikte, kullanım yıllar boyunca devam ederken, bu kısa vadeli dönemler birikir ve toplam kür  süresi çok uzun sürebilir. Riskleri ve her döngünün ödüllerini göz önünde bulundurmayı her zaman unutmayın. İlaç programınızı dikkatlice seçmek ve kısa vadede steroid kullanımının olumsuz etkilerini kontrol altında tutmak, uzun vadeli riskleri azaltmanın en iyi yoludur



Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Attention

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.