2 Haziran 2017 Cuma

UFC'de Steroidler

UFC'de Steroidler

Yaşamın her kesimindeki ve tüm rekabet sporlarının sporcularının rekabet üstünlüğü kazandırmak için performans arttırıcı bileşikler kullandıkları bir sır değildir. Herhangi bir mantığı olan herkes neredeyse her sporcunun oyun sahasına ne gerek duyacağını biliyor ve eğer rakibiniz bir avantaj elde ediyorsa, bu sizin kendinize avantaj sağladığınızın adil olduğu yanlıştır - değil mi?

Bu makalede, UFC ile ilgili bu konunun tüm yönlerini inceleyeceğiz ve efsanelerle gerçekleri birbirinden ayırmaya çalışacağız.




UFC nedir?

UFC, Ultimate Fighting Championship'in (Dünyanın En Büyük Dövüş Sanatları Şampiyonası) temsilcisidir ve dünyadaki en büyük karma dövüş sanatları (MMA) promosyon şirketidir. Her MMA savaşçısı, en iyi savaşçılara sahip olduğu, en çok parayı ödediği ve savaşçıyı en zengin onaylar için açtığı için bu organizasyonda bir gün yarışmayı hayal eder.

UFC 9 kilo bölümüne sahiptir (115 pound'dan 265 ağırlığa kadar) ve kurallar "United Rules of MMA" yı izler. Bu kuruluş 1993 yılında kurulmuştur ve merkezi Las Vegas'tadır.

Birçoğu boks, karate, judo, Muay Thai, Sambo, güreş ve Brezilya jiu-jitsu gibi bir UFC dövüşünü izlediğinizde görülebilen farklı mücadele disiplinleri vardır. Bu nedenle, spor yıllar boyunca muazzam bir büyüme gösterdi ve dünya çapında birçok spor salonu MMA sınıfları ve yarışmalara ev sahipliği yapıyor.

UFC'deki kurallar karmaşık olabilir ancak kaba bir özet şu şekildedir:

Maçlar, bir dövüşçü dışarı attığında, elendikçe veya bir hakem / doktor / köşe mücadeleyi durdurmaya karar verdiğinde sonlanabilir. Bir savaşçı, yasadışı bir hareket için diskalifiye edilebilir, yaralanma nedenlerinden ötürü sona ermesi nedeniyle kaybedilebilir veya kasıtsız yasadışı bir hareketin olmadığı bir yarışma yapılabilir. Bir maç sona erdiğinde, üç hakem kazanana karar vermek için her tura katılırlar.

Steroid test prosedürleri

Medya ve politikacılar, son on yıllar boyunca anabolik steroid kullanımı üzerinde tükürdü ve birçok spor organizasyonu diğer yönden bakmak istiyor ancak aynı zamanda incelenmek ve görüntülerini utanç vermek istemiyor. Dolayısıyla, bu sebeplerden dolayı, test protokolleri ve kuralları vardır, böylece anabolik steroid kullanımını azaltmaya çalışan organizasyonların en azından bir görünüşü verilir.

Bu nedenle, UFC'de yıllar boyunca reformlar yapılmış ve 2014 yılında Nevada Devlet Atletik Komisyonu, TRT'nin (testosteron replasman tedavisi) kullanımını yasaklamış ve bu da UFC'nin TRT'nin sporcuları için dünya çapında kullanımını yasaklamasına yol açmıştır. Sonuç olarak sporcular, doktor tarafından verilen testosteronu bile kullanamazlar.

Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde başarısız steroid ve uyuşturucu testleri yapıldı ve bu nedenle kuruluş Temmuz 2015'ten itibaren daha sıkı kurallar koymaya karar verdi. Şu anki 585 UFC savaşçısının tümü, rastgele ve çoklu PED (performansı artırıcı ilaçlar) testine tabi tutulacak . Dahası, daha katı cezalar ve muhtemelen 2 ila 4 yıl arasındaki askıya alma işlemleri uygulanacak ve art arda pozitif çıkanların yasaklanması yasaklanabilir. Ayrıca ünvanlarını kaldırmak için bir şans da var. Savunucuların sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olmak için, savaşçılar 3. parti test uzmanlarına, yani USADA'ya nerede olduklarını sürekli bildirmekle yükümlüdürler ve 3 testten yoksundur, başarısız olarak değerlendirilir.


Kullanılan yaygın steroidler

Eski UFC şampiyonu Renzo Gracie'ye göre "hemen hemen her MMA savaşçısı steroidli çünkü madde gerçeği, onsuz böyle yüksek bir seviyede rekabet edemezsiniz."

Bununla birlikte, kullanılan anabolik steroidler değildir. Savaşçılar ayrıca östrojen blokerleri, diüretikler, EPO ve HGH kullanacaklar. Şu anda, savaşçıların pozitife sahip oldukları öne sürülen anabolik steroidler winstrol ve masteron. Bununla birlikte, nandrolon, testosteron, trenbolon ve oral  tasarımcısı steroidleri (süper drol gibi) için pozitif test yapılan vakalar olduğu için bu iki sporcu tarafından kullanılan tek steroid değildir.

Steroid Kullanımının Faydaları Nelerdir ?

Savaşçıların ağırlık sınıfı yapmak istedikleri bir sır olmamalı ve rakibinize göre bir ağırlık avantajı sağlamak için daha düşük ağırlık sınıfına gireceğiniz sürece mümkün olduğunca tartmak istediğiniz belirli bir bilim. DHT (dihidrotestosteron seks hormonu) sağlayarak ve artan saldırganlık sağlarken, mantıksal olarak bu, ana-baba ve kazancın kullanıldığı için, östrojenin engellenmesine ve su tutma oranının düşürülmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca, östrojen blokörleri ve diüretikler de sporcunun kilo sınıfına girmesine yardımcı olur ve bu nedenle yaygın olarak kullanılırlar. Bununla birlikte, diüretikler savaşçıyı kurutabilir ve zayıflatabilir.

EPO, dayanıklılığa yardımcı olmak için kullanılır, çünkü bir savaşçı rakibinden daha uzun süre istemektedir. HGH iyileşme ve yaralanmalara yardım edecektir. Oral  tasarımcı steroidlerin saptanabilir süreleri uzun değildir, dolayısıyla bunların alınabileceği bir şey olduğunu düşünebilirler.

Ayrıca, yüksek testosteron seviyeleri ile yakalanan çok sayıdaki dövüşçü de var. T / E oranının (testosteron ve Epitestosteron oranı) 6: 1 olmasına izin verilir. Yukarıdaki her şey başarısız oluyor. Testosteron, bir savaşçıya güç ve saldırganlık kazandıran bir erkek hormondur.



Ayrıca, birçok dövüşçünün, cheque drops  ve esterleşmemiş hormonları aldığını tahmin edebilirim; bunlar doğrudan kavgadan önce alınabilir, ancak tespit edilmesi neredeyse imkânsızdır.

Yakalanmaların Tarihi

UFC yorumcu Joe Rogan, savaşçıların yarısından fazlasının şu anda anabolik steroid alıyor olduğunu tahmin ediyor. İlginçtir ki, bunu makalemizde daha önce bahsedilen Renzo Gracie ile karşılaştırırsak, onun tahmini çok düşük olabilir.

Son zamanlarda, tüm zamanların en iyi dövüşçülerinden biri olan Anderson Silva, Masteron ve androsterone kullanımı için yakalandı. Onun mantığı bir bacak yaralanmasından kurtulmaktı, ancak bunun gerçek sebep olmadığını biliyoruz.

2014 sonlarında savaşçılar Keith Berry, Nick Moghaddam ve Robert Drysdale'in hepsi yüksek testosteron için yakalandı ve Drysdale'in ilk başarısızlığı değildi.

Piotr Hallman, Brian Ortega, Kevin Casey ve Herman Tarrado'nun hepsi de 2014 yılında Masteron kullanımına başlandılar. Casey, sadece ağırlığı azaltmak istediğini iddia etti.

Dikkat çeken bayan başarısızlıkları, galibiyet için tutuklanan Cristiane Santos gibi atletleri içeriyor. Bir ceza olarak para cezasına çarptırıldı ve lisansı askıya alındı. Ağırlık kazanmasına yardımcı olmak için winstrol kullandığını itiraf etti.

Genel olarak, 2014 yılında 5 yakalanma  vardı (yüksek testosteron sayılmamaktadır) ve her geçen yılda en az bir yakalanma  olmuştur. Büyük yıl, 2007'de rekor sayıda 14 ilaç başarısızlığına sahipti. İronik olarak, savaşçıdan sonra pozitif çıkan savaşçıların çoğu savaşı kaybetti! Bu, ya gününüzde steroidlerin size yardım etmediği veya rakiplerinin yakalanamayacak kadar şanslı oldukları anlamına gelebilir.

Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Attention

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.