2 Haziran 2017 Cuma

Anabolik-Anabolic Steroidler Nasıl Ortaya Çıktı ?

Anabolik-Anabolic Steroidler Nasıl Ortaya Çıktı ?

Anabolik steroidleri anlamak için tarihlerini ve kökeni gelişimini bugüne kadar izlemek önemlidir.

O zamanlarda, testislerin hem insanın gelişimi için hem de erkeklerin cinsel yeteneklerinin korunması için gerekli olduğu varsayımı ilk olmuştur. Kısa süre sonra, bu hipotez Berthold adında bir bilim adamı ve deneyleri üzerine 1849'da horoz  yavruları üzerine derinleşti. Testislerini geri çekti ve horozlar bu türün erkeklerine (cinsel işlevleri gibi) ilişkin birkaç özellik kaybetti.



1849 kısa süre sonra, testislerin insan temel cinsel özelliklerini göz önüne almamız için gerekli olduğunu biliyorduk. Berthold ayrıca, testisler çıkarılıp karnın içine nakledilirse, vücud’un  cinsel işlevinin etkilenmediğini keşfetti. Testisler koparıldığında sinir bağlantısının kurulmadığı ve büyük oranda arttığı gözlemlendi. Bu, testislerin kan üzerinde hareket ettiğini ve Berthold'un bu kanın o zaman tüm vücuda sistemik bir etkisi olduğuna karar verdiğini gösterdi.

Anabolik steroidlerin tarihi gerçekten bu basit deney dizisi ile başladı.



Artan Testosteron Seviyeleri


Daha sonra, 1929'da, boğa testislerinden yoğunlaşmış bir kuvvetin prosedürü, toparlanması ve üretimi denendi ve 1935'te bu özüt daha saf bir şekil oluşturuldu. Bir yıl sonra, Ruzicka adlı bir bilim adamı, kolesterolden Testosteron, bunu takiben iki bilimadamı Butenandt ve Hanisch'i sentezledi. Testosteron elbette bugüne kadar üretilen ilk anabolik steroiddir ve bugün tıpta kullanılan diğer türevlerin temelini oluşturmaktadır.

La Testosteron daha sonra 1936'da, azot atılımı kastrasyon köpekinin köpeğe bir testosteron takviyesi vererek ve hatta ağırlığını arttırarak arttırılabileceğini gösteren başka bir deneyde kullanıldı. Hiçbir zaman ispatlanmamış olan bir söylenti Nazilerin askerlerine anabolik steroidler vermiş olacağını bildiriyor.

Daha sonra, daha ileri deneyler yapıldı ve testosteronun güçlü bir anabolik olduğu kanıtlandı. Daha sonra, 1948 ile 1954 yılları arasında, ilaç firmaları Searle ve Ciba binlerce testosteron türevi ve analoğu sentezinde bulundu.



Olimpiyat Oyunları

1954'te Dr. John Ziegler, resmi ekip doktoru Sovyet olarak Viyana'daki (Avusturya) Dünya Halter Halterciliğine katıldı. Sovyetler o yılın rekabete girdi ve birkaç dünya rekoru kırdı ve tüm kategorilerde altın madalya kazandı. Doctor  Ziegler, sporcular üzerinde testosteron enjeksiyonlarının yapıldığını bir barda duydu.

Amerikalılar bir kez dünya şampiyonalarına geri döndüklerinde, hemen Sovyetleri yenmek için enjeksiyon yöntemini kullanmaya başladılar. ABD ekibinin doktoru, bir maddenin saf testosterondan daha iyi ve daha güçlü bir şekilde sentezlenmeye çalışmak için Ciba laboratuvarıyla da ilgilendi. Böylece, 1956, metandrostenolon Dianabol adını alarak kuruldu.

Sonraki yıllarda, küçük pembe dianabol oral tabletler, bir haltercilik eğitim programında yer aldı.


1960'da Ziegler halterciler ve ülkenin geri kalanı arasında net bir performans açığı vardı ve Sovyetler ile olan fark çok daha azdı. 1960 yılında, başka bir anabolik steroid geliştirildi ve Turner sendromlu çocuklarda gelişimsel gecikmeleri tedavi etmek için kullanıldı.

O zamanlar, giderek daha fazla Amerikalı doktor steroidleri duymaya başladı. Sporcuların performanslarını arttırmak için kullandıkları birçok çalışma yapılmıştır. Bu çalışmanın steroidlerin atletik performans üzerindeki etkileri üzerine ilk sonuçları, bu seviyede çok fazla etki olmadığını açıkça göstermiştir. Eksileri olarak, fiziksel boy ve kaslarda hafif bir artış fark ettik. Ancak bu çalışma güvenilir değildi ... İlk sorun ve en belirgin olan, steroid dozlarının genellikle çok düşük olması, gerçek etki yaratması çok düşük olmasıdır. İkinci problem, bu çalışmaların iyi yürütülmemesi ve test gruplarının çok zayıf oluşturulmasıydı. Beslenme ve egzersiz de kontrol edildi veya standartlaştırıldı.

Buna rağmen, 1967'de Uluslararası Olimpik Konsey, önleyici ilke (doping) üzerinde anabolik steroid kullanımı yasakladı ve 1970'lerin ortasında, çoğu büyük spor organizasyonu da.


Olimpiyatlarda Steroidler

Olimpiyatlarda steroidlerin yasaklanmasından hemen önce, Alman Demokratik Cumhuriyeti (GDR), sporcular için çeşitli spor kategorilerinde yeni anabolik steroidler sentezlemek amacıyla bir program başlattı. Bu araştırmanın meyveleri günümüzde bile atletlerde steroid kullanımıyla ilgili en geniş bilgi koleksiyonunu oluşturmaktadır. Ülkelerinin küçüklüğüne rağmen, Birleşik Devletler ve Sovyetler Birliği ile rekabet eden çeşitli sporlara egemen oldular. 1972'de IOC büyük ölçekli bir uyuşturucu tarama programı başlattı.

1982'de Uluslararası Olimpiyat Konseyi, atletlerde aşırı testosteron seviyelerini saptamanın bir yolunu geliştirmiştir: testesteron testesteronundan epitestosterona. Testosteron seviyeleri ve epitestosteron daha sonra değerlendirilir ve karşılaştırılır. Testosteron seviyesi, epitestesteron düzeyinden 6 kat daha fazla ise, sporcu tarafından bir miktar testosteron kullanıldığı sonucuna varılabilir. Öncelikle doğal olmayan bu seviye, konunun doping edildiğine işaret eder. Ancak, alışkanlığı olduğu gibi, IOC çok geç geçti: DAC, atletlerine vücudunda hızla dağılmış yeni bir testosteron formunu uygulamaya koymuştu. Sporcular IOC'yi son enjeksiyondan üç gün sonra başarılı bir şekilde test ettiler. Daha sonra sporcuların steroid kullanımına devam etmelerine izin vermek için bir protokol geliştirdiler. Daha da iyisi, atletlere halihazırda steroid sağlanan Alman Jenapharm şirketi, steroid kullanmaya devam ederken testosteron oranını normale getirmek için atletlere uygulanacak bir ürün geliştirdi (epitestosteron).

Onların doping yöntemleri öylesine ilerlemişti ki 1989 yılına kadar bilginin batılı medyaya sızdırıldığı yıllara kadar uzun süredir algılanamamıştı: anabolik steroidlerin sistematik bir şekilde uygulanması ve hükümetin sponsor olduğu gizlenme. Çirkin! Ve bugün anabolik steroidlerin hâlâ sahip olduğu kötü bir üne kavuşmasına yardımcı olan skandal. İronik bir şekilde, anabolik steroidlerin, doktorlar tarafından AIDS ve kanserli hastaların ömrünü uzatmak için kullanılmaya başlanması da 90 yıldır.



Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Steroidler


Benzer bir senaryo Birleşik Devletler'de açıldı. 1988'de steroidler FDA (Food and Drug Administration) sınıflandırmasının ardından sadece ilaç olarak reçetelendirildi. Fakat onlar da kontrol altında değildi.

1988'de Anti-Uyuşturucu Yasası'nın oyları steroidleri tamamen yasadışı mal veya satış için çok ciddi hukuki cezalar sağlayan tamamen farklı bir reçete kategorisine yerleştirdi. Steroidlerin bulundurulması ve dağıtımı bir suç olarak görülüyordu.

Ardından, ABD Kongresi kanunun "Ek III" ünde steroidler ekledi ve bu anabolik ürünleri, amfetaminler, metamfetaminler, afyon ve morfin ile aynı seviyede, aynı cezalara çarptırıldı ya da sattı. Bu tasarıyı Amerikan Tabipler Birliği, FDA, DEA ya da Uyuşturucu Madde Kullanımı Ulusal Enstitüsü'nün desteği olmadan geçirildi.

Steroidler, Patrick Arnold tarafından geliştirilen ve pazarlanan prohormonların tanıtımıyla bu bilgilere tekrar itiliyor. Ve bu noktada ABD arasındaki beyzbol steroid tarihçesi.


Steroidler ve Amerikan beyzbolu

O ana kadar, Major League Baseball'un steroid test programı yoktu. Roger Maris'in ünlü Home Run kaydını yenmek isteyen Amerikalı bir spor olan Mark Maguire, dolabında bir şişe bulunan bir gazeteci tarafından androstendione'ye şaşırdı (androstenedion, steroid değil prohormon bile değil).

Böylelikle bir sporcu olumlu test yaptıklarından veya kullandıklarından sonra bile steroidler haberlerde kaldığı basın ve medyaya egemen oldu.

2000 yıllarında steroidler, prohormonların toplu girişinde yine haber yaptı. O anda, beyzbol steroidleri daha da önem kazanmaya başladı.

Ünlü Roger Maris kaydının yenilmesinden kısa süre sonra, başka bir beyzbol oyuncusu olan Jason Giambi ve diğerleri yaz yazarlarını tespit etti. Kongre bir oturum düzenledi ve steroidlerin bir tehlike olduğuna karar vermedi; bunun yerine mesleki spor organizasyonlarının kullanımlarını denetlemek ve düzenlemek olduğunu söyledi. Kanun güncellendi ve aynı zamanda steroid teriminin resmi bir tanımı oldu: Amerika Birleşik Devletleri'nde "anabolik steroid", testosteron (estrojenler hariç) progestinler, kortikosteroidler ve bunların kombinasyonuyla kimyasal ve farmakolojik olarak bağlantılı herhangi bir ilaç veya hormonal madde anlamına gelir. Dehidroepiandrosteron).
Bugün steroidler

Günümüzde steroid kullanımı azalıyor. Yeni bir internet çalışması haltercilerde ve vücut geliştirmecilerinde anabolik steroidlerin kullanılmasının Atletizm veya tüketim de dahil olmak üzere sürdüğünü ve hatta giderek artacağını belirtti.

Buna ek olarak, anabolik steroidlerin yasal olarak kullanımı, andropoz veya menopoz tedavisinden yanık kurbanlarının iyileşme oranının hızlandırılmasına kadar birçok tıbbi problem için devam etmektedir. Steroidler ayrıca AIDS hastalarının, meme kanserinin yaşam kalitesini artırmaya ve iyileştirmeye ve osteoporoza karşı etkili bir şekilde mücadeleye devam ediyor.



Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Attention

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.